Is je tuinhuis, carport of loods aan een nieuw dak toe? Dan heb je enkele keuzes te maken. Niet in het minst met welk materiaal je gaat werken. Er zijn veel opties, elk met hun eigen troeven. Ontdek hier waarom dakplaten een geschikt alternatief zijn voor de dakbedekking van je gebouwen.

Een dakplaat is een geprofileerde staalplaat. Je gebruikt ze als bekleding van onder meer daken. Ze combineert de troeven van staal met esthetiek en gebruiksgemak. Met dakplaten bescherm je de interne structuur van je gebouwen snel en eenvoudig tegen regen en wind. Zowel voor je industriële panden als thuis.

1. EEN BUDGETVRIENDELIJKE KEUZE

Dakplaten zijn goedkoper dan dakpannen. Ja, die stelling durven we zonder twijfel claimen. Dat maakt het een budgetvriendelijk alternatief voor je dakbedekking. Bovendien zijn platen veel sneller geplaatst dan bijvoorbeeld een pannendak. Zo bespaar je eigenlijk twee keer op je dak.

Hou je naast je budget ook graag je ecologische voetafdruk beperkt? Dat treft. Staal is 100% recycleerbaar. Verwijder je de platen na verloop van tijd – om welke reden dan ook – terug, dan zijn de grondstoffen herbruikbaar. De natuur dankt je.

2. INSTANT MODERNE LOOK

Uiteraard moet een nieuw dak in de eerste plaats stevig en net afgewerkt zijn. Toch is het tegelijk het aangewezen moment om een stijlstatement te maken. Met dakplaten geef je je gebouw meteen een facelift. De metalen profielen en het ruime gamma aan kleuren zijn de ingrediënten voor je moderne dakbedekking. Dat zijn twee vliegen in één klap.

3. MAXIMALE VEILIGHEID, MINIMAAL ONDERHOUD

Kiezen voor stalen dakplaten is kiezen voor praktische voordelen. Het is een onbrandbaar en roestvrij materiaal. Als kers op de taart heb je amper onderhoud aan een platendak. De gladde afwerking voorkomt mos- of algenvormen en vuil kan zich niet hechten op de coating. Na de plaatsing hoef je je dus weinig aan te trekken van het onderhoud.

Een dakbedekking met stalen platen is trouwens ook een ideale keuze bij het vervangen van asbestplaten. Je creëert een gezondere en veiligere omgeving, terwijl je er alle andere voordelen meteen bij krijgt.

4. LICHTE EN STERKE DAKCONSTRUCTIE

Door de materiaalkeuze en de slanke uitvoering van de profielen wegen dakplaten beduidend minder dan bijvoorbeeld dakpannen. Dat maakt de plaatsing gemakkelijker. Maar een nog groter voordeel: je dakbedekking is veel minder belastend op de onderconstructie. Gaat het om nieuwbouw, dan kan je het geheel lichter en goedkoper bouwen. Renoveer je, dan ziet je onderconstructie minder af en win je op slag een paar extra jaren gebruiksgenot.

5. VERSCHILLENDE KLEUREN EN PROFIELEN

Je denkt dat je met dakplaten niet veel stijlkeuze hebt? Denk dan maar opnieuw. De stalen platen zijn beschikbaar met liefst zes verschillende profielen (onder meer in golfplaat), in diverse kleuren en zelfs texturen. Zo kies je gemakkelijk een dakbedekking die mooi aansluit bij de stijl van je gebouw zelf.

Zet de troeven van dakplaten voor je dakbedekking met sprekend gemak om in de praktijk. Op dakplaten.be bestel je eenvoudig online tegen de scherpste prijzen. Je platen worden binnen de vijf werkdagen aan huis geleverd. Zo klaar om het dak op te gaan.